Президентът на Полша Анджей Дуда заяви на военно мероприятие, че между страната му и Украйна повече няма да има граници, съобщава в "Туитър“ беларуската опозиционна електронна медия NEXTA.

"За десетилетия, а, може би и за столетия, ще има братска за Полша държава. И, както, надявам се, пророчески каза (президентът на Украйна) Владимир Зеленски, между нашите страни - Полша и Украйна - няма да има повече граници“, заяви полският лидер.

"Тази граница повече няма да я има!“ - продължи държавният глава. "За да живеем заедно на тази земя и да отстояваме съвместно своето общо щастие и обща сила, която ще ни позволи да отблъснем всяка опасност и всяка възможна заплаха“.



Агенция "Фокус“ припомня, че полският президент Анджей Дуда посети Киев на 22 май и бе първият чуждестранен лидер, който говори пред украинските депутати след началото на войната с Русия на 24 февруари. Тогава домакинът му Зеленски заяви, че ще вкара в парламента законопроект за "специалния правен статут на полските граждани в Украйна“. Все още не е дадено обяснение какво ще означава този статут.

Полският президент тогава бе категоричн, че "никой не може да попречи на единството на двата народа - нито политици, нито чуждестранни агенти, нито Евровизия“.

Превод и редакция: Иван Христов