В специализираната операция, проведена в петък, са участвали и екипи на сектор "Специални тактически действия" при ОДМВР - Пловдив

Известни столични извършители на кражби са задържани по време на поредния им удар от пазарджишки криминалисти. Специализираната операция е проведена от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик със съдействието на екипи на сектор "Специални тактически действия“ при ОДМВР – Пловдив.

През месец май били предприети активни действия от структурите на областната дирекция за противодействие и превенция на домовите кражби и кражбите от офиси на фирми. В хода на оперативните действия в полезрението на криминалистите попаднали трима столичани на възраст 48, 49 и 54 години. Мъжете били с множество криминалистически регистрации за взломни кражби от жилища и касоразбивания. В хода на проведените полицейски действия било установено, че вниманието на мъжете е насочено към къща, собственост на 45-годишна жена от Пазарджик. Те били заловени при проведена полицейска операция в петък вечерта, когато направили опит да отворят входната врата на апартамента на жертвата. Заедно с тях бил задържан и 22-годишен мъж от Пазарджик, който подпомагал групата с информация.

От задържаните и автомобила им са иззети мобилни телефони, заготовки на ключове, тръбен ключ, щанга тип "кози крак" и ръкавици.

На четиримата са им наложени полицейски мерки за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на районната прокуратура в Пазарджик.

Продължава работата по изясняване и документиране на престъпната им дейност.