Започва Teen Boom Fest в Благоевград. Едни от най-обичаните и последвани инфлуенсъри, тиктокъри, блогъри, актьори, музиканти пристигат в областния център, за да предадат посланието на фестивала. Подробности по програмата и каузата на единствения по рода си фестивал в Европа бяха разкрити на пресконференция. В срещата участие взеха кметът Илко Стоянов, Силвия Домозетска, директор на Дирекция "Култура, спорт и туризъм“, Яна Гюрова, управител на Общинско дружество "Арт стейдж енд фест“, Михаела Бошева и Артьом Анатолиевич – ARTi от "Фестивал БГ" - инициатори и организатори на Teen Boom Fest.

"Много малко общини работят в посока организирането на подобно събитие, насочено към младата аудитория. Teen Boom Fest е част от кауза, която ние следваме и намерихме правилната формула, за да достига посланието до подрастващите. Той е със социална насоченост. Ние не само се забавляваме и се снимаме с младите хора. Ние имаме послание, ние разговаряме за трафик на хора, агресия, наркотици и насилие. Много съм щастлива, че тази година оттук, от Благоевград тръгва нашето турне“, каза Михаела Бошева и благодари на Община Благоевград за активното включване в организацията и за това, че прави инициативи за младите хора. "Инфлуенсърите, които участват са с над 300 000 последователи в социалните мрежи. Това е една огромна маса млади хора, която се влияе и подражава на своите идоли в интернет. Не целим сензация, целим жива реална среща. И ако инфлуенсърите посочат опасностите, които се крият в интернет и в света около нас, ще има едно много по-полезно внушение за младите хора." - каза Силвия Домозетска.

Артьом Анатолиевич, който е не само инфлуенсър, а и водещ на събитието представи и програмата, като посочи, че фестивалът ще премине при два модула. Първата част са фен срещите, които започват в 16.00 часа, на площад "Георги Измирлиев“. Вълнуващите срещи с Мъци, Йоан-Петър,Presinka,BlackGogo, Kumbata, Megsun, K.LINA, Linsho, Just Boomy, Kibritq, Светлозара, Alper Chochev и актьорът Ивайло Захариев ще се провеждат на специално обособени шатри във фен зона. Вторият модул започва в 19.30 часа с концерт, на който ще чуем най-големите хитове на музикалната и усмихната Дара, латино кралете Торино и Пашата и тийнсензацията Дара Екимовa. Концертът ще се превърне в истински празник на модерната музика, затова не го пропускайте. На сцената ще излязат още и местните талантливи деца от Музикално училище Presto, Танцово студио Deja Vu и Вокално студио "Фа диез“. На сцената на водещия ARTi ще му партнира Кристина Дончева /Kristina Doncheva/. По време на срещата, която се проведе в зала "22 септември“ Яна Гюрова посочи, че целта на Община Благоевград е да зарадва младата публика, която в момента се оформя и се влияе от примера, който вижда.



Бъдете част от посланието, което носи Teen Boom Fest. Елате и научете повече за вашите любимци от интернет. Нека бъдем заедно на площад "Георги Измирлиев“ на 28 май.