Сдружение "Заедно правим добрини“ в Добрич подема поредна благотворителна инициатива за набиране на средства за закупуване на операционна маса за родилното отделение в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ), предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Добрата новина дойде ден преди отбелязването на Световния ден на здравето - 7 април. Необходими са между 40 000 и 50 000 лв. за новото оборудване.

Две акции за събиране на пластмасови капачки и на жълти стотинки ще бъдат организирани за целта през годината. Първата ще се състои на 28 май, втората акция - през септември. През останалото време гражданите също имат възможност да даряват средства за каузата. Пластмасови капачки се събират целогодишно в специално направени прозрачни контейнери във формата на ябълка, разположени в различни точки на града.

В деня на първата акцията - 28 май (събота) от 10,00 до 15,00 ч. на централния площад в Добрич ще се събират капачки и жълти стотинки, ще бъдат организирани и творчески занимания за деца.

По инициатива на сдружението досега са събрани благотворително средства за закупуване на родилно легло и оборудване за скенера на Детското отделение в МБАЛ - Добрич.



Жулиета НИКОЛОВА