Подаръчна кутия с близо половин килограм накити от благородни метали бе намерен от служителите по чистотата на борда на самолет. Случката е от 22 май, а бижутата са били върнати на щастливия собственик още същия ден, съобщиха от Софийското летище. Изпълнителният директор на летището Хесус Кабайеро лично е поздравил екипа по наземното обслужване за отличната работа, професионална отговорност и морално отношение.

"Благодаря на колегите за примера, който дават. Наясно сме, че хората са тези, които правят разликата и се радваме, че имаме истински професионалисти на летището. Такова поведение ще ни помогне да станем петзвездно летище през следващите пет години, което е главната ни стратегическа цел“, каза Хесус Кабайеро.

Всеки ден служителите на столичната аерогара намират десетки загубени и забравени вещи. Пътниците най-често търсят своите телефони, лаптопи, дамски чанти, документи и други лични вещи. В терминалите, на лентите за багаж, в автобуса или самолета независимо къде са открити те биват прибирани, описвани и съхранявани до тяхното предаване на собственика им. Често връщането на вещите на благодарните пътници става и със съдействието на авиокомпаниите, коментираха още от летището.