Дързък рецидивист и двама негови съучастници извършили взломни кражби са задържани от служители на група "Криминална полиция“ при РУ-Пещера съвместно с колегите им от РУ-Пазарджик. Разследването започнало през нощта на 24 срещу 25 май, когато в РУ-Пещера бил получен сигнал за разбит прозорец на хранителен магазин в брациговското село Исперихово. Апашите проникнали в обекта и отмъкнали сумата от около 300 лева.

Същата нощ аналогична кражба била извършена и на територията на пазарджишкото село Црънча. След като разбили входната врата на магазин в селото неканените гости отмъкнали немалко количество цигари. На двете местопроизшествия били извършени огледи от дежурни групи на полицейските управления в Пещера и Пазарджик, а криминалистите започнали съвместна работа.

Така не след дълго полицаите установили, че автори на посегателствата са трима мъже от Пещера на възраст между 25 и 46 години. Най-възрастният от тримата е стар познайник на органите на реда, с множество криминални регистрации и с ефективни присъди за предишни извършени от него посегателства. Работата по документиране престъпната дейност на "триото“ продължава под надзора на прокуратурата.