***

София.

От 12.30 часа ще се проведе редовното заседание на Министерския съвет.

***

София.

От 10.00 часа в Дома на Европа, гр. София, ул. "Георги ще се проведе представянето на аналитичното проучване "(НЕ)ВИДИМИТЕ СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКИ БАРИЕРИ ПРЕД ДОСТЪПА ДО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ: НОРМАТИВНА УРЕДБА, ПОЛИТИКИ И ПРАКТИКИ“. То се организира от фондация "Тръст за социална алтернатива".

***

София.

От 11.30 часа в Северния парк председателят на Столичния общински съвет и зам. кметът по екология Десислава Билева ще дадат старт на инициативата “подари, засади и обгрижи дърво". На рождения ден на г-н Георги Георгиев направлението на г-жа Билева подари фиданка, която той ще засади на едно от възможните за залесяване места в София, които са посочени на нарочно изработена карта.

***

София.

От 14.30 часа в зала "Изток“ на парламента Комисията по здравеопазването организира кръгла маса на тема "Значимостта на трансплантационните програми за системата на здравеопазването в Република България“

***

София.

От 16.00 часа в зала "София“ на БЧК ще се проведе Общото събрание на БЧК ще проведе своята годишна сесия

***

София.

От 18:00 часа в Галерия "София прес" на ул. "Славянска“ 29 ще бъде открита изложбата "Душата на Дървото“.

***

Варна.

От 9.30 часа в Икономически университет Варна "Асоциация на младите учени“ кани варненци да се включат в изпълнението на проект "Гласът на младите изследователи“, финансиран от програма "Еразъм+“ на ЕС.

***

Видин.

От 10.00 часа в конферентната зала на Областна администрация-Видин ще се проведе областния етап на Националното ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации-2022 г.“.

***

Враца.

От 18.30 часа в парк "Козлодуй“ ще се проведе откриването на 74-ти НТП "По пътя на Ботевата чета - Козлодуй-Околчица" 2022 г.

***

Сливен.

От 10.30 часа в зала "Май“ на Община Сливен ще се проведе семинар за бизнеса в общината. Проявата се организира от онлайн туристическа медия TravelNews, съвместно с Българска банка за развитие и в партньорство с Община Сливен.

***

Скопие.

От 10.00 часа в Националния си пресклуб в Скопие, Република Северна Македония БТА организира конференцията "Български гласове за Европа“.



***

Русе.

От 10.00 ч. в зала "Свети Георги“ на Областна администрация – Русе ще състои тържествена церемония по връчване на почетното отличие на Министерството на образованието и науката "Неофит Рилски“.

***

Шумен.

От 19.30 часа в парка пред читалище"Стилиян Чилингиров - 1963" ще се проведе концерт "МАЙСКИ ЦВЕТЯ".