Благодарствен плакет от Фондация "Стария бряст“ бе връчен на кмета Стефан Радев. Това се случи по време на срещата му с председателя на фондацията Стефан Стефанов. От свое и от името на всички членове, той изказа благодарност за подкрепата и съдействието от страна на Община Сливен при организирането на Юнашки игри "Хайдушка среща“, които се проведоха традиционно на 6 май.

Кметът Радев благодари за оказаните чест и внимание и заяви, че Община Сливен остава отворена за диалог и нови идеи, които да развиват туризма в региона и да привличат гости от цялата страна. В тази връзка по време на срещата бе обсъдена идеята юнашките игри да се превърнат в събор, като се надгражда с повече събития от различен характер, като се разшири и времевият обхват на провеждането им. Това ще създаде възможност да се съчетаят едновременно спорт, туризъм, българска история и фолклор. По думите на Стефанов юнашките игри предизвикват все по-голям интерес и брой участници от цялата страна. Като пример за това той даде тазгодишното, 7-о издание, на което освен носенето на мях с вино, е била организирана отделна бонус игра за ятаци – изкачване на Хайдушката пътека с торба брашно, тежаща 25 кг.

Спортната надпревара е създадена в чест на рождения ден на Хаджи Димитър – 10 май. Започва с изкачване на "Хайдушката пътека“ с мях вино, 43 литра, подвиг на легендарния сливенски войвода Хаджи Димитър през 1862 година. Участниците трябва да изкачат разстоянието от началото до края на Хайдушката пътека, носейки тежестта без чужда помощ и помощни средства. На Слънчева поляна, Карандила, следват юнашки игри – борба, хвърляне на грамаден камък, хвърляне на нож.

Организатор е Фондация "Стария бряст“, а наградите за победителите са осигурени от Община Сливен.