***

София.

Комисията за превенция и противодействие на корупцията ще покани на изслушване на утрешното си заседание /26.05.22/ председателят на ДАНС, директорът на ГДБОП, зам-министърът на земеделието и представител на фирмата, осъществявала дейността до този момент.

Целта е установяване на фактите по отношение на фитосанитарния и ветеринарен контрол на границата с Турция при ГКПП “Капитан Андреево", както и получаването на данни за досегашната практика, и има ли съмнения за извършвани нарушения.

Прилагаме и текста на изявлението на г-н Камбарев.

***

София.

От 11.30 часа в Клуба на народния представител в сградата на Народното събрание, площад "Народно събрание“ № 2 министърът на туризма Христо Проданов ще открие фотоизложбата "65 години к.к. "Златни пясъци“ .

***

София.

От 11.45 часа в МВнР ще се проведе брифинг на министър Теодора Генчовска по повод посещението на министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия - принц Фейсал бин Фархан ал Сауд. Двамата министри ще проведат среща на четири очи, а след това са предвидени и пленарни разговори между двете делегации.

***

София.

От 14.45 часа в аула "Максима" на УНСС – университетът ще бъде домакин на най-значимото събитие в историята на европейската университетска мрежа ENGAGE.EU до момента – разширяването на консорциума с още два икономически университета.

***

София.

От 13.00 часа в централата на ПП "АБВ“ на ул. "Врабча“ 23 ще се проведе пресконференция. Темата е " Енергийната сигурност и интересите на бита“.

***

София.

От 15.30 часа в зала Пресклуб в сградата на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по туризъм ще проведе редовно заседание.

***

София.

От 16:30 часа в зала 356 в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър I Батенберг“ № 1 в рамките на заседанието на Комисията по здравеопазване към 47-то Народно събрание, по инициатива на БЪЛГАРСКОТО ДРУЖЕСТВО ПО НЕФРОЛОГИЯ ще се проведе дискусия на тема "Хроничното бъбречно заболяване – неподозирано предизвикателство пред здравната система на Република България“.

***

Шумен.

От 11:30 часа министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер ще даде официален старт на нови производствени мощности в завода на най-големия български производител на алуминиеви продукти "Алкомет“ АД (адрес: Втора Индустриална зона-Шумен).

***

Благоевград.

От 12.30 часа кметът на Благоевград Илко Стоянов ще даде пресконференция по теми, свързани с изграждане на обекти с обществена значимост на територията на общината.

Във втория панел на срещата, участници в TEEN BOOM FEST ще представят подробно програмата за фестивала.

***

Варна.

От 11.00 часа в Аулата на Международния дом на учените в к.к. Св. Св. Константин и Елена, ще се проведе пресконференция по повод IX конгрес по хранене.

***

Варна.

От 15.00 часа, в сградата на Окръжен съд Варна, площад "Независимост" 2, зала на Апелативен съд ще се обобщят резултатите от проведената кръгла маса на тема "Ролята на правната помощ за координирането на защитата на жертвите от домашно насилие“.

***

Враца.

Oт 11.00 часа, в залата на Областна администрация – Враца, ет. 6 ще се проведе брифинг относно извършените дейности от страна на Областна администрация – Враца по организацията и обезпечаването на 74-тия Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета от Козлодуй до Околчица“ 2022 г.

***

Добрич.

От 13.30 часа в малката заседателна зала на Община Добрич ще се състои пресконференция по повод стартът на стартира договора за дейността на вътрешен оператор Общинско дружество "Градски транспорт“ ЕООД.

Кюстендил.

От 14.00 часа в заседателната зала на Община Кюстендил ще се проведе редовно заседание на Общински съвет – Кюстендил.

***

Несебър.

От 10.00 часа в хотел "Сол Несебър Ризорт“, в Несебър ще бъде открита шестата годишна среща на Националната рибарска мрежа. Темата на форума е "Устойчивост и рентабилност на дребномащабния крайбрежен риболов и аквакултури“ и има за цел участниците да се запознаят и да обсъдят решенията за справяне с дългосрочното влияние на COVID кризата и войната в Украйна и да бъдат набелязани мерки за преодоляване и ключови действия за устойчиви риболов и аквакултури. Специален акцент в програмата е Стратегията за устойчив риболов и аквакултури в Средиземно и Черно море до 2030 г. Програмата предвижда и обмен на знания и споделяне на опит от изминалия програмен период с представяне на проекти на МИРГ "БЧС Бяла-Долни чифлик-Аврен.“.

***

Пловдив.

От 11.00 часа ще се проведе пресконференция и проверка на МВЕЦ "Кадиево“. За желаещите има осигурен организиран транспорт Пловдив – Кадиево –Пловдив. Тръгване: в 10.25 ч. от спирката на хотел "Тримонциум“, Пловдив, в посока Централна гара

***

Пловдив.

От 10.00 часа ще се проведе пресконференция на тема "Мобилна творческа мрежа за изкуство и култура", която ще се проведе в подножието на Младежки хълм (до бившия Пионерски дом) на територията на новоизграждащата се събитийна зона в Пловдив - Plovdiv Stage Park.

***

Търговище.

От 17.30 часа в Художествена галерия "Никола Маринов“ ще бъде открита изложбата "50 години изкуство“ на Исмет Чавишоглу.

***

Хасково.

От 11.00 часа Кризисният областен център ще проведе заседание в Областна администрация – Хасково.