Във връзка с честването на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и провеждането на абитуриентските балове в Шумен на 24 и 25 май 2022 г. се въвеждат промени в организацията на движение в централната част на града и в района на природния парк "Шуменско плато“ по следния график:

Временно спиране на движението на моторни превозни средства:

-На 24 и 25 май – от 8.00 до 20.00 часа по бул. "Славянски“ до сградата на Община Шумен в участъка от ул. "Карел Шкорпил“ до ул. "Адам Мицкевич“;

-На 24 май – от 8.00 до 12.00 часа по ул. "Панайот Волов“ – в участъка от ул. "Цар Иван Александър“ до бул. "Славянски“ и по ул. "Климент Охридски“ – в участъка от ул. "Цар Иван Александър“ до бул. "Славянски“.

Зоната за кратковременен престой и паркиране в тези участъци няма да функционира за определения период.

На 24 и 25 май за времето от 15.00 до 18.00 часа се въвежда временен пропускателен режим на кръстовището на бул. "Симеон Велики“ и ул. "Алеко Константинов“ и на площад "България“.

На 24 и 25 май от 15.00 до 20.00 часа се въвежда еднопосочен режим на движение по ул. "Съединение“ в участъка между ул. "Карел Шкорпил“ и ул. "Адам Мицкевич“. Посоката на движение ще се осъществява само от ул. "Адам Мицкевич“ към ул. "Карел Шкорпил“.

В часовете от 15.00 до 20.00 часа на 24 и 25 май ще бъде въведено еднопосочно движение и в района ПП "Шуменско плато“ и паметника "Създатели на българската държава“, както и по пътя от ресторант "Боровец“ към вила "Пазачница“ и Информационния център на паркинга на паметника до кръстовището на ул. "Владайско въстание“ с ул. "Поп Андрей“.