“Ако не успеем при актуализацията през юни, то още в бюджета за 2023 година ще бъдат заложени средствата за укрепването на свлачище “Трифон Зарезан" и крайбрежната дамба на Варна". Това съобщи народният представител от “БСП за България" и председател на транспортната комисия Борислав Гуцанов, който заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, областният управител на Варна Благомир Коцев и представител на “Геозащита" участва в оглед на буните, укрепващи варненския бряг, дамбата в морската столица и свлачище “Трифон Зарезан".

“Няма да скрия удовлетворението си, че след като много години бившите управляващи неглижираха брегоукрепването в нашия регион и не предприеха нищо по същество в тази посока, сме на път най-късно догодина да започнем работа по ликвидирането на последиците от най-голямото и опасно свлачище в страната и възстановяването на красивия панорамен път", коментира Гуцанов.

Той припомни, че свличането на “Трифон Зарезан" стана преди повече от 15 години. “Това направи неизползваем панорамния път, а той е най-важната пътна връзка между Варна и курорта “Златни пясъци" - обекти, които имат ключова роля за развитието на туризма на Северното Черноморие. Крайно време е да се действа не на думи, а по същество. Туризмът е сектор от първостепенно значение за икономиката ни и няма място за отлагане", коментира Борислав Гуцанов.