ПФК "Левски“ спечели турнира "Богомил Попов“ за деца, родени през 2012 година. Това е първото официално състезание, което се организира на реновирания стадион "Младост“ в Хасково. Специални гости на турнира бяха изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, треньорът на националния отбор по футбол на България Ясен Петров, зоналният председател на БФС Огнян Златков. Кметът на Хасково Станислав Дечев и капитаните на осемте отбора, участвали в турнира, си размениха пасове в центъра на терена и така символично откриха обновения стадион "Младост“.

"Два дни вече този стадион е пълен с деца. А преди година, когато започвахме, този терен беше превърнат в една нива. Благодаря на БФС за партньорство и за това, че ни повярваха и заедно направихме този терен. Имахме много трудности. Но това не ни спря. Напротив, мотивира ни и с пари от нашия бюджет направихме нова писта, ремонтирахме част от трибуните, оградите. Имаме и още работа. Но казвам всичко това, за да дам пример на всички деца- колкото и да е трудно, никога не се отказвайте“, каза минути преди символичното откриване на стадиона кметът Станислав Дечев.

Семейството на треньора Богомил Попов наградиха с медали всички деца, участвали във футболната надпревара, а община Хасково и БФС връчиха индивидуални награди за:

Най-добър вратар - Теодор Иванов от "Локомотив“ Пловдив

Най-добър защитник - Иво Иванов от "Хасково 1957“

Най-добър полузащитник - Стилян Петев "Димитровград“

Най-добър нападател - Иван Минев "Арда“ Кърджали

Най-техничен играч - Яни Димитров ОФК "Хасково“

Най-полезен играч - Антони Чакъров "Ботев“ Пловдив

Най-коректен играч - Георги Йонков "Севлиево“

Голмайсторите на турнира са двама: Павлин Златков "Хасково 1957“ и Момчил Колев от "Левски“ с по 7 гола.

Най-добър треньор на турнира е Християн Христов "Левски“

Кметът на Хасково Станислав Дечев и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов получиха специални награди за принос в развитието на хасковския футбол.



На осмо място в турнира се класира отборът на ОФК "Хасково“ с треньор Красимир Куманов, седми са футболистите на "Арда“ Кърджали с треньор Росен Георгиев, шести са "Димитровград 1947“ с треньор Филип Сантов, петото място зае отборът на "Ботев“ Пловдив с треньор Александър Грънчарски, четвърти са футболистите на "Севлиево“ с треньор Николай Николов. Третото място в турнира "Богомил Попов“ спечелиха футболистите на "Хасково 1957“ с наставник сина на именития хасковски треньор Антон Богомилов. Второто място спечели отборът на "Локомотив“ Пловдив с треньор Адриан Чернев. А шампиони станаха футболистите на "Левски“ с треньор Християн Христов.