Камару Усман и Леон Едуардс ще направят втора битка на събитието UFC 278, което ще се проведе на 20-ти август в Солт Лейк Сити.

Новината сподели Ариел Хелуани. "Нигерийският кошмар" ще опита да защити златото си срещу Едуардс, който е в серия от доста победи. В първата им битка през 2015 година Усман победи Едуардс с решение в 3-рундова среща.

Усман е с рекорд 20-1 в ММА и е в серия от 19 поредни победи. В последната си битка той победи Ковингтън в края на 2021 година. Камару печели 9 от срещите си с нокаут и 1 със събмишън. Единствената му загуба е след събмишън през 2013 година.

Камару държи рекорда за най-много поредни победи в историята на полусредна категория / 15 победи /. Той е считан за 1 от най-великите в категорията и има 5 защити на златото.

Едуардс от своя страна е с рекорд 19-3-1 в ММА и е в серия от 9 поредни победи. За последно той победи Нейт Диас преди 1 година. Леон печели 6 от срещите си с нокаут и 3 със събмишън. Той не е губил с приключване в кариерата си.

Леон е бивш шампион на BAMMA. Една от загубите му е след дисквалификация, а друга с раздвоено решение. Реално само Усман е успявал да надиграе Едуардс в кариерата му.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове