Днес ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността над източната половина от страната. Това съобщи за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Красимир Стоев. В сутрешните часове на места в низините и около реките ще има краткотрайна мъгла, по-гъста по западния участък на Дунав. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от север-североизток. След хладното утро, максималните температури ще са между 19° и 24°, в София около 21°.





Над Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който вечерта ще стихне. Максималните температури на въздуха ще са 16-19°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.





В планините ще бъде слънчево, над масивите в Източна България с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Сутринта ще е сравнително студено, а през деня максималната температура на 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 5°.