Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова връчи големите награди в “Синя звездна класация 2021" на ОСК “Левски", съобщиха от Министерство на младежта и спорта. За постижения на Летните олимпийски игри в Токио бяха отличени бронзовата медалистка Тайбе Юсеин (борба) и олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика Стефани Кирякова и Ерика Зафирова. Награди за представянето си в японската столица получиха още състезателките по борба Мими Христова и Миглена Селишка.

“Поздравявам всички Вас за резултатите, които сте постигали и продължавате да постигате. По този начин Вие издигате спортния престиж не само на ОСК “Левски", но и на цяла България и я поставяте редом до най-големите спортни сили в света", каза зам.-министър Иванова по време на церемонията.

Наградата за най-добър треньор на ОСК “Левски" взе наставникът на женския национален отбор по борба Петък Касабов. 21 млади състезатели по волейбол, лека атлетика, борба, спортна стрелба, художествена гимнастика и бокс бяха отличени като най-перспективни спортисти за 2021 г. Призът за пробив в световния спорт отиде при тенисиста Адриан Андреев.

По време на церемонията беше представен учредителен протокол на женския баскетболен клуб “Левски" от 1923 г., който беше предоставен на представители на отбора.