През следващото денонощие през страната ще премине добре изразен студен атмосферен фронт. Това съобщи за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Георги Цеков. През нощта с умерен северозападен, през деня с временно силен предимно североизточен вятър ще нахлува студен въздух. През нощта отначало в северозападната част от страната, а до сутринта и в Североизточна България ще се развият гръмотевични бури. През деня на много места ще има валежи и гръмотевична дейност, с условия за локални значителни извалявания и градушки. След обяд от север явленията ще затихват и облачността ще се разкъсва и намалява. До полунощ валежите почти навсякъде ще спрат, а вятърът ще отслабне, най-късно в крайните южни райони. Дневните температури значително ще се понижат и максималните ще са от 15-16° на места в Североизточна България, до 24-25° в Горнотракийската низина, но и там в следобедните часове рязко ще застудее. В София максималната ще е около 19°.





Над Черноморието ще е предимно облачно, ветровито с валежи от дъжд. След обяд валежите от север ще спират Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток и с него ще застудява. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.





Над планините времето ще е предимно облачно и дъждовно, на много места с гръмотевични бури. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър и с него температурите чувствително ще се понижат. Към 15 часа на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра около 6°, а до края на денонощието ще се понижат с още 6-7°.