Спортист Своге е първият отбор, който се класира за полуфиналите в регион Запад на ББЛ А група. В среща, изиграна тази вечер в столичната зала "Триадица“, тимът се наложи над Правец със 115:83 и затвори серията с 2-0.

Съперник на Спортист в следващата фаза ще бъде победителят от двойката ЦСКА – Балкан -2, където за момента "червените“ водят с една победа.

Двубоят започна с изключително висока резултатност. Въпреки че Правец имаше предимство почти през цялата първа четвърт, в края й опонентът му обърна за 28:27. Баскетболистите на Емил Горанов имаха предимство в подкошието и въпреки че правеха повече пропуски, вкарваха точки от втори шанс и на почивката водеха с 57:51.

След паузата разликата в полза на Спортист за първи път стана двуцифрена, а последната четвърт започна при 86:70 в негова полза. В оставащо време тимът не се отпусна, като дори направи победата си още по-изразителна.

Борис Матраков бе най-резултатен за победителите с 29 точки (5 тройки). Иван Ценов се отчете с 20 и 9 борби, Петър Загоров реализира 18 точки, с 15 и 8 асистенции е Мартин Раднев, а малко не стигна на Симеон Ценов за трипъл-дабъл, като той завърши с 11 точки, 14 борби и 9 асистенции.

За Правец, който бе с група едва от седем баскетболисти днес, Данаил Христов бе над всички с 25 точки и 7 борби. Тодор Колев вкара 15 точки – всичките от тройката, Ерик Кирилов има 14 точки, по 10 добавиха Стефан Гунински и Преслав Христов.