Приключва проектът "Подновяване и модернизиране чрез оборудване и обзавеждане на материалната база в Домашен социален патронаж гр. Разград". Той се реализира съгласно сключен договор за съвместна дейност между Община Разград и Фонд "Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Проектът се финансира от Фонд "Социална закрила“ и е съфинансиран от Община Разград на обща стойност 29 805,60 лева с включен ДДС.

Дейностите, които са реализирани по проекта съгласно договор за обществена поръчка, са свързани с демонтаж на съществуващо оборудване, доставка и монтаж на ново, и инструктаж и обучение на персонала за работа с доставеното оборудване. Новото оборудване включва: един обръщателен газов тиган; 2 бр. електрически пекарни с горно и долно нагряване на три нива; един котлон газов с 6 горелки; един хладилен шкаф със средни температури; 3 електрически скари с рифелована плоча; един електрически настолен фритюрник.

С монтирането на тези уреди в Домашен социален патронаж е осигурено съвременно и енергоспестяващо кухненско оборудване, с което се подобрява цялостният процес на приготвяне на качествена и разнообразна храна до домовете на 500-те потребители на социалната услуга.

Социалната насоченост на проекта е свързана с широка целева група от възрастни хора, лица с увреждания, деца и младежи с увреждания.

Проектното предложение ще допринесе за постигане на общите цели и приоритети на Фонд "Социална закрила“, свързани със социалното включване и подобряване качеството на живот на целевите групи в неравностойно положение, тъй като има за цел повишаване качеството на услугата Домашен социален патронаж гр. Разград.

Реализирането на дейностите по проекта ще доведе до осигуряване на подновена и модернизирана материална част от кухненския блок в Домашен социален патронаж гр. Разград, ще бъдат подобрени здравословните и безопасни условия на труд за персонала, предоставящ услугата "Доставка на готова храна“ в Домашен социален патронаж гр. Разград, ще се подобри цялостният процес на приготвяне на храната, както и на вкусовите й качества.

Проект "Подновяване и модернизиране чрез оборудване и обзавеждане на материалната база в Домашен социален патронаж гр. Разград“ ще допринесе за повишаване ролята на услуга сред обществеността; предоставяне на услугата в малките населени места на общината, където населението се състои предимно от възрастни хора; своевременно включване на повече желаещи кандидат-потребители в услугата.