Борислав Гуцанов, член на Изпълнителното бюро на БСП и председател на парламентарната Комисия по транспорт и съобщения, обсъди социалната програма на БСП и изпълнението ѝ към момента с представители на Съюза на подводничарите и Съюза на летците, съобщиха от партията. "Техните професии, заедно с тази на миньорите, носят една от най-големите степени на риск за живота и здравето. Обещах да поставя техните искания за справедлива оценка на труда им пред министър Георги Гьоков“, каза социалистът.

По време на срещата той информира присъстващите за предстоящото повишение на пенсиите от 1 юли, с което ще се компенсира еднократната помощ от 60 лева и второ – от 1 октомври, което ще се постигне, чрез преизчисление със средния осигурителен доход за 2021 г.

"До момента БСП е изпълнила голяма част от социалната си програма с въвеждането на безплатните детски градини, повече пари за младите семейства, увеличение на пенсиите“, посочи Борислав Гуцанов.

Той обясни, че в момента се работи активно по антикризисните мерки за домакинствата и бизнеса, които да дадат глътка въздух в тежката икономическа ситуация.