40 книги, които разказват за историята и културата на китайската провинция Хънан, дари Община Шумен на Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров“ и Университетската библиотека на ШУ "Епископ Константин Преславски“. Дарението съдържа 20 заглавия, като 19 от книгите са написани на китайски и английски език, а една – на китайски и френски.

Изданията бяха получени в Община Шумен като подарък от побратимения китайски град Джънджоу, който е административен център на провинция Хънан. В писмо до общинската администрация от ръководството на Джънджоу посочват, че изпращат творбите в знак на благодарност за вниманието и подкрепата през годините. "Искрено се надяваме, че те ще могат да ви създадат една по-задълбочена представа за провинция Хънан“, се казва още в писмото.

Книгите представят цялостна картина на провинция Хънан като люлка на китайската цивилизация и култура, описват китайските йероглифи, старите столици, традиционните китайски машини, Хънанската опера, бойните изкуства Кунг Фу, Тай Чи и др.