Мъжкият национален отбор на България по волейбол ще изиграе два контролни мача срещу Испания - на 17 и 18 май от 17,30 часа във Вършец, а градът е обхванат от еуфория заради възможността да посрещне "лъвовете".

"Във вторник и сряда Вършец ще бъде волейболната столица на България. Срещите на националния ни отбор срещу Испания са празник, който очакваме с радост. Вярвам, че нашето бижу - спортната зала във Вършец ще бъде пълна. Заслужавате да си подарите няколко часа класен волейбол. Очакваме ви", заяви кметът на Община Вършец инж. Иван Лазаров.

"Впечатлен съм от условията, но и от ентусиазма на хората във Вършец. Стремим се да разширяваме географията на любимия ни спорт. Целта ни е волейболът да достигне до всички хора, да показваме красотата му. За нас е удоволствие да създаваме празници на местата, където е изградена хубава спортна база. Да стимулираме и добрия пример, а местните да имат шанс да се докоснат да своите любими спортни герои", заяви президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

Билетите за двубоите България - Испания са на символичната цена от 5 лв. и ще се продават на място в залата във Вършец от 15,30 часа.

В Деня на българския спорт - 17 май, непосредствено преди първия двубой на националите, градоначалникът ще посрещне целия отбор в кметството на Вършец. Селекционерът Неколай Желязков и избраниците му ще бъдат посрещнати от кмета Иван Лазаров в 11,30 часа.

Мачовете срещу Испания ще бъдат първите официални проверки за националния отбор по волейбол за мъже преди старта на битките от Волейболната лига на нациите.

Двубоите от Вършец ще бъдат излъчени на живо по телевизия b1b.box. Българската федерация по волейбол и спортният канал продължават сътрудничеството си в подкрепа на родния волейбол. Продуцент на съдържанието е "Съркъл Медия" с подкрепата на "Булсатком" за българския спорт.

След приятелските мачове и лагера във Вършец националите заминават за Италия, където ще изиграят две срещи с домакините - актуални европейски шампиони. На 31 май и 1 юни в София ще се проведат две контроли с Канада, които ще бъдат последни преди старта на Волейболната лига на нациите.

От 21 юни до 26 юни в "Арена Армеец" България е домакин на мачовете от втората седмица на Лигата на нациите. Феновете ще могат да се насладят на шоуто в София - с участието на някои от най-големите звезди на световния волейбол, на изключително изгодни цени.

Всички, взели своя билет по-рано, може да изберат и най-доброто място в залата, и да се възползват от преференциални условия. Отделно са подготвени и специални предложения на още по-добри цени.

Билетът за един мач е 20 лева. Дневен билет за ден с два мача струва 30 лева. Дневен билет за три мача е на цена от 40 лева. Любим за най-големите фенове ще е билетът "Следвай отбора си" - всички 4 мача на един национален отбор на обща цена от 60 лева. Турнирен билет за 6-те състезателни дни и всички 16 мача е на цена от 150 лв. Всички билети, закупени до 31 май, са с допълнителни 10% отстъпка.

Деца под 7 години влизат в "Арена Армеец" безплатно. Деца от 7 до 18 години ползват 50% намаление от цената на съответния билет. Входът за хора с увреждания е безплатен, като придружителят трябва да е с билет за съответния мач или мачове.

Мъжкият национален отбор на България ще изиграе първия си мач от домакинския турнир от Волейболната лига на нациите на 21 юни срещу Иран. На 24 юни "лъвовете" излизат срещу Австралия. На 25 юни родните национали играят със САЩ. На 26 юни България посреща Бразилия - №1 в световната ранглиста при мъжете и актуален шампион във Волейболната лига на нациите. Всички български мачове са от 20 часа.

Напомняме ви, че от 28 юни до 3 юли "Арена Армеец" и София ще приемат и срещите от третата седмица във Волейболната лига на нациите при жените. Билетите са на същите цени. Те са вече в продажба на eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.