Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на дейностите по ремонта на две улици в Разград – "Юмрукчал“ и "Любен Каравелов“, съобщиха от Общината. Рехабилитацията на двата натоварени пътни участъка е част от капиталовата програма на Община Разград, извършва се със средства от общинския бюджет.

За извършване на ремонтните дейности бе проведена обществена поръчка с прогнозна стойност 118 000 лв. с предмет "Извършване на основен ремонт на улица "Любен Каравелов“ гр. Разград- изход за гр. Исперих(от кръстовището с ул. "Княз Борис“ до ул. "Бърни Бърнев“ гр. Разград) и ул. "Юмрукчал“ гр. Разград (от ул. "Жеравна“ до ул. "Ивайло“ гр. Разград)“. Обществената поръчка бе спечелена от "Пътно строителство“АД.

Само една от двете улици е затворена от днес, докато се извършва ремонтът по нея – "Любен Каравелов“, където участъкът за ремонт е с площ 2300 кв.м. Предвиден е обходен маршрут – през улиците "Бърни Бърнев“ и "Св. Климент“. В периода на ремонта живущите на ремонтиращата се улица могат да паркират автомобилите си в съседните улици, в гаражите си или на обособени места пред имотите си, но не и на пътното платно.

В момента по ул. "Любен Каравелов“ се извършва подготовка за ремонта по отношение на повдигане на шахтите и отоците. Те са отворени и изрязани, ще им се поставят нови нивелиращи се капаци, които ще могат да се изравнят с нивото на улицата.

Профилиране и изравняване се извършва и на ул. "Юмрукчал“, където предвиденият за ремонт участък е с площ 4 930 м. Тя няма да бъде затваряна за движение, тъй като е по-широка и има възможност и докато строителната фирма работи, да преминават автомобили – обясни в разговор със заместник-кмета Добрин Добрев техникът по асфалтополагане във фирмата-изпълнител "Пътно строителство“ Тургай Хюсеинов. Ако метеорологичното време позволи, асфалтирането на "Юмрукчал“ е предвидено за утре и вдругиден – 17 и 18 май.

Съгласно подписания между възложителя Община Разград и изпълнителя "Пътно строителство“АД договор срокът за изпълнение на обществената поръчка е 20 календарни дни, считано от датата посочена във възлагателно писмо от страна на Възложителя. Възлагането на видове СМР, включени в предмета на поръчката, следва да е съобразено с метеорологичните условия изискуеми съгласно нормативната уредба за тяхното изпълнение.