В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил "Зона Кюстендил" ще поставим акцент върху изграденото ново футболно игрище с изкуствена настилка в двора на Езиковата гимназия в града. Зеленият терен е изграден по програмата "Хеттрик" на УЕФА, създаден по съвместна инвестиция на Община Кюстендил и Българският футболен съюз. Игрището е с размери 90 на 60 мeтра и площ от 5 400 кв. м. Инвестицията е за над 500 хиляди лева.

Преди началото на активния летен сезон всички собственици на басейни получават типови предписания с подробни указания, касаещи обезопасяването им. По темата ще разговаряме със Стоян Стоянов, секретар на Общинската комисия по водно спасяване и обезопасяване на водните площи. След близо двугодишно прекъсване, днес врати отваря обновеният театър в Кюстендил. Само преди месец заработи и общинското кино, но сега почитателите на театралното изкуство ще имат възможност отново да се насладят на гостуващи и местни постановки. Темата ще продължим с Чавдар Ненов, директор на Общинския драматичен театър. В предаването ще говорим и за едно научно изследване, събрано в книгата "Кюстендил през 18 и 19 век“ чиито автори са професор Щериян Щерионов и Валентин Дебочички.

Предаването "Зона Кюстендил" се излъчва всеки понеделник от 12.00 часа до 13.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 078/ 55 18 50. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.