В навечерието на най-българския празник 24 май – Денят на българската просвета, култура и славянската писменост, вратите на Старото читалище ще бъдат отворени, за да се възроди отново като място за култура и изкуство. Това съобщиха от културната институция.

Над 100 певци, танцьори и музиканти на възраст от 5 до 80 години ще се качат на недовършената сцена на 20.05.2022 г. от 18:30 ч. Недовършената сграда е в основата на действаща вече втора година инициатива "Старото читалище – отново място за култура и изкуство“.

С доброволен труд и събрани средства от дарения, сградата е основно почистена и частично електрифицирана, за да може в нейния салон да се провеждат културни мероприятия. В края на 2021г. кампанията бе номинирана и наградена с приз "Доброволческа инициатива 2021г.“

Празничният благотворителен концерт в петък ще бъде вторият, чиято цел е набиране на средства за ремонт и реконструкция на Старото читалище. “За нас ще бъде чест, ако уважите тази наша проява и по този начин подкрепите действията на ръководството на читалището и на цялата местна общественост, сградата – паметник на културата отново да бъде отворена и работеща", призовават от Читалищното настоятелство при ОНЧ "Св. Св. Кирил и Методий-1905“ – Велинград.