По време на III-тата национална отчетно-изборна конференция на АБВ-Младежи бяха избраха нови ръководни органи – членове на националния младежки съвет и негов председател. Д-р Пламена Заячка бе преизбрана за председател на Националния младежки съвет. Средната възраст на членовете е 26 години, всички са с висше образование или студенти.

В рамките на конференцията бе представен отчет за дейността на младежката организация на АБВ. Основни акценти в него бяха дългосрочните политики и кампании, международната дейност на младежите, гражданските и патриотични инициативи, партньорствата на организацията, участието на младите в структурите на АБВ и представителството им в листите.

Делегатите на конференцията приеха позиции за младите и мира, лявото политическо пространство в България и спорта. Те подчертаха, че младежкият сектор трябва да има водеща роля в изграждането на култура на мира, на сигурна среда за развитие на едно ново по-толерантно и миролюбиво поколение, което да разгърне напълно потенциала си и да се противопоставя на военни действия в бъдеще.

Младежката конференция на АБВ се проведе в град Русе, в нея взеха участие основателят и първи председател на партията – президентът Георги Първанов, членове на областната организация на АБВ-Русе, начело с преизбрания й председател Валери Иванов, координатора на МО в БСП в Русе – Нора Стоянова. При откриването на форума прозвучаха приветствия от МО в БСП, от Националния младежки форум и от председателя на ПП АБВ Румен Петков. Бяха раздадени членски карти на новоприсъединилите се членове към АБВ-Младежи.