Председателят на Камарата на депутатите на Италия Роберто Фико ще бъде на официално посещение в България на 16 май 2022 г., съобщиха от Народното събрание. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Официалното посещение ще започне в 11.00 часа пред Паметника на незнайния войн, където председателят на Камарата на депутатите на Италия ще положи венец.

Срещата на председателите на парламентите на България и Италия ще бъде в 11.20 часа в сградата на Народното събрание. Роберто Фико ще се подпише в книгата за официални гости и ще разгледа пленарната зала на българския парламент.

В 12.00 часа председателите на Народното събрание на България Никола Минчев и на Камарата на депутатите на Италия Роберто Фико ще дадат изявление за медиите.

В програмата на официалното посещение на председателя на Камарата на депутатите на Италия Роберто Фико са предвидени срещи с вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, със заместник-министъра на външните работи Васил Георгиев и с представители на италианската общност в България.