От понеделник Агенцията по заетостта стартира национална информационна кампания на открито за български и чуждестранни граждани, в т.ч. бягащите от конфликта в Украйна, които пребивавaт в България. Кампанията под наслов "На работа в БГ" ще се проведе в рамките на три седмици и ще предостави възможност за интензивно информиране, консултиране и активиране на живеещите в България за търсене на работа и ползване на услугите на бюрата по труда.

Информационните дни ще се проведат в 91 точки на открито в цялата страна, на които по предварително изготвен график екипите на бюрата по труда ще бъдат на разположение на всеки гражданин на България, Украйна или друга държава, който желае да започне работа у нас.

В населените местата с концентрация на украински граждани, щандовете на Агенцията по заетостта ще работят всекидневно до 3 юни включително. В рамките на информационните събития, под специално обособените шатри на кампанията, търсещите работа ще могат да получат изчерпателна информация за възможностите за заетост в България.

Те ще бъдат подробно консултирани за наличните свободни работни места, както и за всички услуги, предлагани от структурите на Агенцията по заетостта – насочване към работодател или работни места, включване в обучение, психологическо подпомагане, професионално ориентиране и други.