Украински военни проведоха бойно учение за сражение в градски условия в град Припят, който се намира в "Зоната за ограничен достъп край Чернобил в Киевска област в Украйна. Това съобщиха от Министерството на вътрешните работи на Украйна, предава TACC.

"По време на специалните тактически учения на 4 февруари в град Припят гвардейците, полицаите и спасителите отработиха действия при кризисна ситуация и водене на бойни действия в урбанизирана територия“, се казва в канала в "Телеграм“ на ведомството.

Силите за сигурност отработиха съгласуваността на действията при изпълнение на задачи по отбраната на населено място, тактиката за провеждане на военни действия в урбанизирана територия и отстраняване на последствията от тях. По-специално ученията се отнасяха до въздушно разузнаване, работата на групи снайперисти, улични боеве и унищожаване на отстъпващия противник.

"Последните етапи на ученията бяха оказване на първа помощ, евакуация на ранените и почистване на населеното място от мини и експлозиви и отстраняване на последствията от военните действия“, съобщиха от Министерството.

Съобщава се, че това е първото мащабно военно учение в района на Чернобил. На ученията присъстваха посланици на чужди държави, както и на страни партньори на Украйна, допълват от МВР.

Превод и редакция: Юлиян Марков