"Вече е януари, а още нямаме план за възстановяване. Няма план, защото не знаят какво да напишат.“, това коментира в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с актива на партията, с работодатели и представители на бизнеса в града.

Бившият премиер цитира обидните думи към българските работодатели на финансовия министър Асен Василев, който ги нарече "некадърници“.

"Ние не мислим така в ковид кризата полагахте огромни усилия да плащате на работниците. Поднасям извиненията си, че докарахме до тук българския бизнес да го мислят за некадърен, това си поискахме и това получихме. Много от Вас поемат за десетилетия напред да дадат добро образование на своите работници. Поднасям извиненията си към Вас, че са ви нарекли "некадърници“. Благодаря Ви, че не сте се уплашили и сте тук. Защото тези така действат на другия ден пристига полиция, служби, НАП - да проверяват. Затова и Спецов са получили 37 000 лв добавки.“, коментира лидерът на ГЕРБ.

"Погледнете как изглеждат санираните блокове и как изглеждат другите - и това повече няма да продължи. Ако ние управлявахме, щяхте да имате зала - 10 млн. бяхме гарантирали. И само щяхме да се пазарим дали да е голяма като в София, дали да е като в Бургас или друга.“, обясни Борисов.

"Какво не се случи в Стара Загора - от Аязмото до Станционната градина“, попита Борисов.

"Представяте ли си каква некадърност е да не са готови още с Плана за възстановяване и устойчивост“, възмути се Борисов.

"Най-малко на мен отива да защитавам служебния енергиен министър на Румен Радев. Съгласна ли е г-жа Нинова, която говореше за засилване ролята на държавата, да бъдат допуснати отново посредниците в газа.“, допълни лидерът на ГЕРБ.

"Вчера разбрах от Мая Манолова, че не харесва ПП. И нас не ни харесва, но Манолова е дългата ръка на Радев - той не е доволен от тях. До няколко месеца ще направят още една партия - виждате как работи моделът. Христо Иванов доведе ДБ до 6 % и видяхте, че продължава да говори каква задача от народа. Всички защитници на народа, а народът обеднява с инфлацията всеки ден. Всичко е пълен провал“, категоричен е бившият премиер.

"Готвят се пак да излъжат хората. Вижте какво казва самият Радев - че за мащабите на корупцията в България можем да съдим по срива на чуждестранните инвестиции. Абсолютно съм съгласен. Само преди няколко дни излиза БНБ със свой доклад - че преките чужди инвестиции в страната са намалели с над 1 млрд. евро, или са с 47 % по-малко от същия период през предишната година. Или както казва Радев - при 50 % намалели инвестиции, значи корупцията се е увеличила с 50 %. Друг министър вчера каза, че държавата обмисля спирането на помощите с дърва и въглища на социално слабите (бел.ред. Борислав Сандов). Интересно ми е как ще реагира г-жа Нинова - този социален тренд докъде ще стигне като спрат на хората въглищата и дървата“, попита Борисов.

"Да не си помисли някой, че имаме желание да влизаме в управлението. Тези нанесоха такива щети, че ще са нужни десетилетия, за да се измъкнем от последиците от "Промяната“, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

"Благодаря на здравния министър, тя се опитва да направи нещо, но тя призна, че в служебното правителство на Радев са крали в здравеопазването. След като зеленият сертификат не важи за НС, не важи за министерствата и институциите, а издевателстват срещу ресторантьори, тормозят населението, което иска да се весели. Искат да са намръщени, тъжни - незабавно отменете заповедта с тези мерки. Вие пуснахте пандемията безконтролно, хората измряха и се изпоразболяха. Дайте да отървем българския народ от тази българска измишльотина наречена "зелен сертификат“, заяви бившият премиер.

"Кражбата е най-добрата спойка на управляващите партии, народът вече си го говори, защото вижда по места какво се случва. Бизнесът, положението е такова, че вече трудно може да се възстановим. Сега като отидат още 7 млрд. нов дълг и после, който и да дойде ще трябва да затегне колана. Длъжни сме като опозиция да предупредим и за глупостите и лъжите, че ние сме били виновни. 12 години при нас токът беше по-евтин от цяла Европа, дефлация, 12 млрд. фискален резерв - помните, оставяхме средства, за помощ в такива ситуации.“, припомни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към бизнеса: "А сега си мълчите - мълчете си, но накрая ще фалирате. Аз понеже знам всеки от Вас как се издържа бизнеса, кметовете - да спират тока. Съвет към кметовете - направете така, че да свети 5 мин., 5 мин. да няма ток - като дискотека. Ние при Жан Виденов от БСП сме били дискотека. Като не е приет централният бюджет, не може и кметовете да харчите повече от 1/12 част от миналогодишния. Това е капан за вас. Събирайте се, отивайте в парламента и ги питайте - за това, това, това и това. Както мен ме тормозеха!“

"Всичко е било за голямата кражба, за Булгаргаз, за Булгартрансгаз. С 6 % имат вицепремиери, министри и казват – "Народът ме е избрал“. В момента изчезват по 2-3, 5 млн. Тези хора ви взимат директно от джобовете. На тях им трябва смяна на КПКОНПИ, на главен прокурор, защото им трябва да има кой да ги пази после за откраднатото. Нас това не ни трябва - аз затова не влязох в НС, на мен имунитет не ми трябва. Увъртели са се само роднини, сватове, шуреи, кумици, кумове.“, заяви още Борисов.