Руската ММА легенда Сергей Харитонов направи силен дебют в ММА лигата на Хабиб Нурмагомедов. Сергей се изправи срещу кикбокса легендата Тайрон Спонг в главната битка на Eagle FC 44, което се проведе в Маями. Това беше дебютна галавечер на лигата на Хабиб в САЩ.

Харитонов и Спонг размениха удари и ритници, след което Сергей пренесе битката на земята. Там той беше в свои води и доминира благодание на размерите си. В по-голямата част от първия рунд Харитонов вкарваше удари на земята и опита да събмитне Спонг, който по някакво чудо оцеля, за да стигне до втория рунд.

Във втория рунд положението на Спонг не се подобри. Тайрон защити опит за събаряне от Харитонов и му вкара няколко добри попадения. Той обаче вкара лоу кик, след което Харитонов отново го събори на земята. Това беше и началото на края за Спонг. Харитонов зае доминантна позиция и го засипа с граунд енд паунд, което принуди рефера да спре битката в средата на рунда.

Така Харитонов спечели с технически нокаут. С тази победа той навлезе в серия от 2 поредни победи. Спонг от своя страна се раздели със серия от 2 поредни победи и загуби първата си ММА битка от 9 години насам. Харитонов сподели, че е готов да продължи с битките под банера на EAGLE FC.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове