"Който си плати 3 сметки за тока, вече ще го проверяват за пране на пари, защото не можеш да си платиш три сметки накуп." Това заяви в Стара Загора, на гости при митрополит Киприан, лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

Бившият премиер коментира наболели обществени теми – цената на тока, газа, бензина и храните. Той подчерта, че е немислимо църквите да не могат да си платят енергията.

"Властта се дава от Бога. Без Бога нищо не става“, подчерта лидерът на ГЕРБ. Той припомни какво е направила партията и обеща, че ще продължи да се бори цената на тока да не пречи на нормалното функциониране на черквите: "За Рилския манастир, като игуменът видях как се вайка за 28 хил. лв. ток. Ние предложихме на храмовете затова да им фиксираме цената на тока. Отхвърли се предложението в комисия, в понеделник пак ще го внесем“, каза той.

Към храмовете се добавят и общините – градини, домовете, читалищата: "Всичко е в пъти нагоре. Вярно, че е много важно да работим със Северна Македония. Но основната ни цел сега е да работим, защото буквално на всеки българин му вадят от джоба“.

Борисов заяви, че горивата, газа, тока и хранителните продукти са скочили драстично и ПП ГЕРБ ще отстоява докрай позицията си за регулиране на цените: "Само за няколко месеца токът отиде в пъти-пъти-пъти повече, отколкото беше при нас. Ще продължаваме да се борим за вас. Няма да имате повече пари за строителство и ремонти. Това, което успяхме да направим, пак не е малко. Ще се борим докрай да регулираме цената на тока“.

Бившият премиер говори и за ремонта на камбанарията на църквата в Шипка. За довършването на обекта са нужни още около 170 хил. лв. Той бе категоричен, че в момента не може да направи така че държавата да помогне.

"Като дойде ден да зависи от нас, темата ще бъде решена“, обеща той. Лидерът на ГЕРБ все пак обеща да търси начини да помогне – с пари от партийната субсидия, дарения от депутати или по линия на кметовете.

"ГЕРБ е мощна, стройна партия. Няма да оставим така“, обеща Борисов.