Президентът Румен Радев прие на "Дондуков“ 2 председателя на Организацията на евреите в България "Шалом" д-р Александър Оскар. Срещата се проведе по повод днешния Международен ден в памет на жертвите на Холокоста, съобщиха от Пресслужбата на Държавния глава.



Президентът Румен Радев и д-р Александър Оскар отбелязаха, че днес е ден за размисъл и изтъкнаха, че е важно уроците от миналото, свързани с най-мрачните години от историята на Европа и нацизма, да не бъдат забравяни от днешните и бъдещите поколения.



На срещата беше отбелязан подвигът на българския народ при спасяването на десетките хиляди български евреи по време на Втората световна война. "Всенародният отпор не позволи геноцидът да се случи на нашата земя, където хората от различни етноси и вероизповедания винаги са били пример за толерантност и човешка солидарност“, заяви държавният глава.



Президентът Румен Радев и д-р Александър Оскар бяха единодушни, че езикът на омразата не бива да бъде толериран, а просветеността е начинът за противодействие. Председателят на "Шалом“ изрази благодарност за доброто сътрудничество с държавния глава.