Общинските съветници отхвърлиха предложението за създаване на площадка за временно съхранение на строителни отпадъци на днешната сесия на Общинския съвет. При гласуването то не се събра необходимото мнозинство и точката не беше приета.

Кметът Стефан Радев заяви пред журналисти, че не са ясни мотивите за неподкрепа на това предложение, което ще е само от полза за гражданите и ще реши един сериозен проблем.

"Става дума за инициатива на общината да създаде площадка за временно съхранение на строителни отпадъци, която да даде възможност на строителни предприемачи, на граждани, които извършват ремонти, да имат алтернатива за това как да ги предават, как да ги управляват. В момента има само една частна площадка на територията на общината и това е проблем както за всички фирми, така и за всички хора. Сега тези строителни отпадъци ние ги виждаме изхвърлени покрай пътища, дерета и други места. Затова не разбирам негласуването на тази точка и спъване на инициатива на общината да реши този проблем“, каза кметът.