Микс записа трета победа от началото на сезона в регион Запад на ББЛ А група. В изключително драматичен мач, който се изигра тази вечер в зала "Триадица“ в София, тимът надви Политехника със 76:74. Двата отбора многократно си разменяха водачеството през цялото време, като съставът на Димитър Чанков спечели след кош със сирената в продължението.

След тази среща победителите днес са с баланс 3-10, докато тимът на Янко Янчев е с баланс 4-9.

Двубоят започна много оспорвано и с размени на водачеството, а след първата част баскетболистите в тъмни екипи водеха с 22:20. Повече от пет минути след началото на втория период обаче те така и не успяваха да се разпишат, докато Политехника вкара 14 безответни точки и на почивката се откъсна с 42:31.

След паузата играта бе сравнително равностойна, но преди заключителната четвърт Микс успя да намали за 50:55. Малко след това тимът възстанови и равенството за 55:55, след което обаче напрежението взе връх. Между Ивайло Константинов и Любомир Недков прехвърчаха искри, в резултат на което и двамата получиха технически нарушения. Санкцията обаче бе втора такава за гарда на Политехника, който трябваше да напусне принудително паркета. Въпреки че останаха с още един човек по-малко, символичните домакини успяха да поведат с 64:57, но близо минута преди края съперникът им отново изравни за 66:66. В оставащото време обаче никой от двата отбора не успя да се разпише и мачът бе пратен в продължение.

Драмата продължи до последно и с нова серия от обрати. По всичко личеше, че двубоят отива към още пет добавени минути, но кош със сирената на Матей Митев донесе победата на Микс.

18-годишният Христо Бъчков бе в основата на успеха с впечатляващите 23 точки, 21 борби, 7 асистенции и 7 откраднати топки. Денис Василев реализира 16 точки, а с 10 и 8 борби е Валентин Анакиев.

За Политехника Апостол Щерев бе най-резултатен с 18 точки. Йордан Кирилов записа дабъл-дабъл от 13 точки и 12 борби, а по 12 точки вкараха Ивайло Константинов (8 асистенции, 8 грешки) и Даниел Христов (12 борби).