Четири различни конкурса обяви Професионалната държавна търговска гимназия "Димитър Хадживасилев“ в Свищов. Състезанията са посветени на 137-годишнината на училището, поясняват за Радио "Фокус“ – Велико Търново от школото. Победителите ще получат както материални, така и морални награди, посочиха от гимназията в крайдунавския град.

Първият конкурс е за текст на тържествена клетва, която да се полага от всички новопостъпили ученици в училището. Името на нейния автор ще бъде вписано в летописната книга на школото. Вторият конкурс е за снимка на тема "Аз обичам Търговската гимназия!". Участниците в него трябва да успеят да пресъздадат по атрактивен начин връзката си с училището. Такава цел има и надпреварата за видеоклип, която ще протече под същия надслов. Четвъртият конкурс е за създаване на електронна визитка на Търговската гимназия. Тя трябва да е оригинална по своя замисъл и да съдържа символ, сграда, лого или друг елемент, свързан с ПДТГ "Димитър Хадживасилев", както и наличие на QR код за препращане към сайта на училището. Визитката победител ще бъде използвана официално от институцията.

В състезанията могат да се включат всички ученици на гимназията самостоятелно или в екип с неограничен брой проекти във всеки от тях. Срокът за предаване на предложенията е до 7 февруари, а победителите ще бъдат обявени на празника на училището – 9 февруари.

Готовите материали трябва да се изпращат като прикачени файлове на електронна поща: pdtg.konkursi@gmail.com. В темата следва да се упомене с кой конкурс е свързано писмото, а в него да се посочат името и класът на автора/ите, поясняват от училището.