Идеи за нова визия предлага екипът на общинския вестник "Искра“, предаде кореспондент на Радио "Фокус“ . Една от тях е нова рубрика, показваща добрите неща, които се случват в общината и е свързана с проучване нуждите на читателската аудитория.Това стана ясно след разговор между главния редактор на медията Симеон Стоилков и кмета на Казанлък Галина Стоянова. В момента новините на вестник "Искра“ се разпространяват, освен чрез печатното издание, и чрез интернет страницата на вестника.

Според анализите, потребителите в интернет пространството проявяват голям интерес към т.нар. добри новини или новини за доброто. Потребителите се интересуват не по-малко и от случващото се в града в областта на културата. Заради това през новата 2022 г. ще бъде обърнато повече внимание и на културните събития в общината, участниците в тях и публиката им. Вестник "Искра“ ще продължи да отразява и обществено-политическия живот в общината и региона.

При проведените разговори между главния редактор на вестника и кмета Галина Стоянова бе потвърдено, че печатното издание на "Искра“ ще продължи да излиза, както до сега: "Никога не е стоял на дневен ред въпросът за закриване на вестника и спиране на тиражите му. "Искра“ ще продължи живота си“.

Славяна ГАЙДАРОВА