През последните 24 часа дежурните противопожарни екипи от РДПБЗН- Шумен са реагирали на 19 сигнала за произшествия, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Шумен.



В 12:08 часа е получен сигнал за пожар в товарен автомобил на изхода на Шумен в кв. Тракия. Към адреса бил насочен екип на РСПБЗН - Шумен. Установено било, че при рязане на бракуван товарен автомобил за скрап се е запалила кабината. Пламъците са погасени с помощта на 600 л. вода.

В 13:10 часа е приет сигнал за висяща ламарина от покрив на сграда на бул. “Мадара“. На място бил пратен екип, който обезопасил района около обекта.

Сигнал за висяща ламарина от покрив на сграда на бул. “Славянски“ в Шумен е приет в 13:40 часа в дежурната част. На място бил пратен екип, който премахнал ламарината и обезопасил района.

В 13:45 часа е получено съобщение за паднало дърво на пътното платно близо до село Царев брод. Екип от РСПБЗН- Шумен е пратен на място ,дървото било нарязано и отстранено от пътното платно. Оказана е помощ за пренасяне на болна жена от жилището й на ул.“ Гоце Делчев“ в Шумен до екип на спешна помощ.



В 16:35 часа е получен сигнал за пожар в комин на къща на ул.“ Килийно училище“ в Шумен. Пламъците тръгнали след висока температура в тялото на комина, пожарът е без материални загуби.

Погасени са пожари в комини в жилищна кооперация на ул. “Владайско въстание“ в Шумен , в къща на ул.“ Елин Пелин“ в кв. “Макак“, на ул. “Горица“ в кв. Мътница, в къща на ул.“ Килийно училище“ , в имоти на ул.“ Любен Каравелов“ и "Цар Асен“ във Велики Преслав, на ул.“ Пирин“ в село Нова бяла река. Всички са без материални загуби.

В 17:48 часа е получен сигнал за паднал покрив от оранжерия на ул.“ 1-ви май“ в Шумен. На място бил пратен екип, който обезопасил района.



Погасени са пожари в метален контейнер за смет на ул.“ Райко Даскалов“ във Велики Преслав и в сухи треви и храсти в село Цани Гинчево. Пожарите са без нанесени материални загуби.



В 04:55 часа на 18 януари е потърсено съдействие за премахване на паднало дърво от пътното платно на пътя Велики Преслав- село Кочово. На място бил пратен екип, който нарязал и премахнал дървото. Паднало дърво било премахнато и от пътя между селата Крива река и Лиси връх. Малко след 22:35 часа снощи дървото било нарязано, а пътя почистен за преминаващите автомобили.