Катерим пика на вълната, изненада няма. Това каза на брифинг главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, предаде репортер на Радио "Фокус“. По думите му този ръст ще продължи в следващите 1-2 седмици, след което ще се достигнат най-високите стойности и ще започне нормализиране на ситуацията.

"Западна България и югоизточната част – Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора са в "Червена зона“ очаквано и прогнозата беше такава. Аз мисля, че до няколко дни – Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали, Смолян, също ще навлязат, защото растат стойностите“ы каза главният държавен здравен инспектор. По думите му мерки са заведени на много места, но те са различни. Областните щабове налагат съответните мерки. Все още има разлики между отделните региони и области. "Ако над 2/3 от общините влязат в такъв режим, тогава ще обсъждаме и мерки на национално ниво", подчерта здравният инспектор.

Ангел Кунчев коментира и публикации за употребата на хлорен диоксид срещу COVID – 19. "За всеки средно интелигентен човек е очевидно, че да пиеш дезинфектант е лудост. Ако някой иска да ме увери, че хлорният диоксид има действие върху вируса ще му кажа, че има. Лошото е, че освен да убие вируса може да убие и вас. Всичко зависи от концентрацията. Това вещество има съвсем други цели и задачи и то не е предназначено за пиене по никакъв начин“, каза Ангел Кунчев.