Прави впечатление безучастното наблюдение на правителството и ресорния министър върху кадровото обезпечаване на енергийния сектор. Това коментира пред медиите председателят на АБВ Румен Петков, съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. На фона на поредица нерешени въпроси, включително такива, задавани години наред, на фона на задълбочаващата се криза в сектора, това са практики, които рязко вредят, посочи той.

Петков посочи, че АБВ многократно подава сигнали за действията на "Булгартрансгаз“ и даде примери с удвояването на цената на газопровода до Свищов и удвояването на цената на газопровода Пирдоп-Златица в размер на милиони левове. Подобна практика и на това правителство ще доведе до все по-растяща цена на газа, добави той.

Сред примерите за нерешени и задълбочаващи се проблеми в енергетиката Румен Петков посочи и изграждането на връзката Комотини-Стара Загора – ще бъдат ли наложени санкции и поета отговорност за забавянето от проектната компания "Ай Си Джи Би", която строи интерконектора. Той отново настоя за уволнението на директорите на "Булгартрансгаз“ и на "Ай Си Джи Би“ – действие, което определи като закъсняло.