Прокуратурата и полицията в Пловдив дадоха информация за извършено убийство в Първомай в първите часове на днешния ден, предаде репортер на Радио "Фокус"- Пловдив. Убийството станало спонтанно, след възникнал битов конфликт между лица, които са се познавали и са били в компания в дома на извършителя, в семейно събиране, съобщи окръжният прокурор Ваня Христева. Самият извършител е познат на полицията. Той е регистриран за много други престъпления в миналото - общо 9, предимно кражби. Роден е през 1971 година. С пострадалия са били в приятелски отношения. След саморазправа нанася няколко прободни рани на пострадалия, след като той се е отпитал да избяга от дома му, но е бил настигнат на около 50 метра, където са му нанесени ударите с нож. Бил е закаран в болница от свидетелите, където е починал.

Извършителят е задържан за 24 часа, предстои да му бъде повдигнато обвинение за убийство извършено умишлено. Намерен и приобщен към доказателствата е и ножът. Свидетелите се разпитват и към момента.

На брифинга, на който присъстваха още зам.- окръжният прокурор Галин Гавраилов и Васил Костадинов, зам.- директор на ОДМВР, бяха дадени подробности и за други две престъпления, извършени в Пловдив и околностите му в близките няколко дни- грабежа от казино в Хисаря и катастрофата със загинал човек край Михилци.

Цветана ТОНЧЕВА