Областен конкурс рецитал "За да я има България“ е обявен в Добрич. Това ще бъде неговото VI-то издание, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. За втора поредна година конкурсът ще се проведе в онлайн формат. Негов организатор е Община град Добрич.

Желаещите да участват могат да изпратят запис на своя рецитация на произведение от българската поезия, проза или драматургия, посветено на България. Надпреварата ще бъде в четири възрастови групи – Подготвителна група, I-IV клас, V-VII клас, VIII-XII клас. За най-добре представилият се рецитатор е предвидена специална награда на кмета на Община град Добрич, както и награди за класиралите се от първо до трето място във всяка възрастова група. Предвидени са и грамоти за участие.

Регламентът, заявката за участие и декларацията за обработка на лични данни са публикувани на сайта на Община град Добрич. Заявки за участие, декларации за съгласие за обработка на лични данни и любителски видеа трябва да се изпращат на CD, DVD или флашка, най-късно до 15.02.2022 г. на адрес: Дирекция "Хуманитарни дейности“ Община град Добрич ул. "Независимост“ №7 ет. 8 стая 811. За допълнителна информация желаещите да участват могат да се обръщат на телефонен номер: 058 603 325. Лицето за контакт е Несрин Йълмаз, гл.експерт в Дирекцията.

Идеята на организаторите е да се популяризира българската литература и да се пробуди националното самочувствие у младите хора.