Министърът на отбраната на Косово Армен Мехай се срещна с посланика на САЩ Джеф Ховениер и изрази дълбока благодарност за САЩ и тяхната незаменима подкрепа за Косово в изграждането, развитието и развитието на Министерството на отбраната и Силите за сигурност на Косово, пише прищинското издание Gazeta Express.

Мехай каза, че подкрепата на САЩ е била от решаващо значение за изграждането на оперативен капацитет за сътрудничество със силите на съюзническите страни и държави-членки на НАТО и за първото участие на контингент на КСС в мисия в чужбина с американски военни сили.

Мехай каза също, чеКСС винаги ще бъде професионална сила в съответствие с ценностите и стандартите на страните-членки на НАТО, под граждански демократичен контрол и винаги в услуга на целия народ на Косово.

Посланик Ховениер написа в публикация в "Туитър“: "С министър Аменрд Мехай потвърдихме отново нашия ангажимент към сътрудничеството в отбраната на САЩ и Косово, включително бъдещо съвместно разполагане и други средства за подпомагане на КСС да стане още по-силен, мултиетнически съвместим партньор на НАТО, който допринася за регионална и глобална сигурност и стабилност“.

Превод и редакция: Иван Христов