"Доброволци събраха в студа 214 чувала с боклуци около въжения мост в кв. "Чолаковци“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Студеното време не уплаши ентусиастите, които се отзоваха да призива на "Доброволно чистене – Велико Търново“, за да почистят мизерията около въжения мост в кв. "Чолаковци“. 45 души само за два часа събраха 214 чувала с всякакви боклуци покрай реката в района … Как премина акцията, кога и къде ще е следващата? Отговорите ще откриете във вестника.



"Отново рокади в Областна администрация – назначават нови заместник-губернатори“ е друго заглавие от първа страница. Официално освободиха от длъжност досегашните заместник-областни управители на Велико Търново Габриела Шилкова и Станислав Николов, научи "Борба“. Те заемаха постовете си в продължение на 8 месеца, след като бяха назначени от служебното правителство на Стефан Янев. Заповедта за тяхното освобождаване е издадена на 21 януари. Кои са новите заместници на губернатора вижте в "Борба“.



Друга статия от днес разказва за нов модерен парк за 100 000 лв., който изграждат в Златарица.



"Има ли Община Велико Търново екшън план заради скъпия ток, питат съветници“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Има ли Община Велико Търново екшън план за функциониране на местните структури предвид безпрецедентното повишаване на цената на енергоносителите и растящата инфлация е една от темите на предстоящото заседание на местния парламент. Питането е внесено от Петко Тюфекчиев, Стефан Антонов и Стоян Витанов – общински съветници от групата "БСП за България, АБВ и Движение 21“ … Какво точно настояват да знаят местните парламентаристи и предлагат ли някакво решение на проблемите? Отговорите потърсете в ежедневника.



"48 машини чистиха републиканската пътна мреж в областта“ пише още първа страница. 48 машини са били ангажирани с почистването на републиканската пътна мрежа в област Велико Търново през вчерашния ден. Валежите от сняг в Прохода на Републиката са започнали още в следобедните часове в неделя, което е наложило да бъде изкарана техниката на снегопочистващата фирма … Справиха ли се властите със снега? Повече по темата прочетете в "Янтра ДНЕС“.



Изданието разказва и за разпространението на COVID-19 в региона, както и за спазването на мерките.