Новият областен управител проф. Наско Василев получи днес Печата на областния управител от своя предшественик Иван Чолаков.Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. На събитието присъстваха старозагорските депутати от ПП "Продължаваме промяната“ Радослав Василев и Атанас Михнев.

Г-н Чолаков пожела на проф. Василев здраве и успех на новия му пост. "Времето е трудно, предизвикателствата са много, но аз вярвам, че ще се справите с тях“, каза той.

"Действително област Стара Загора, както и страната, са изправени пред редица предизвикателства – сложна пандемична обстановка, енергийна зависимост, климатични и демографски промени, свързани с преструктуриране на икономиката и бизнес средата. За решаването на тези проблеми ще са необходими координация и взаимодействие между изпълнителната и местната власт за осигуряване на съответствие между националните и регионалните интереси. Ще работя в пряко взаимодействие с държавните институции, кметовете на общините от областта, председателите на общинските съвети, директорите на дирекции и управителите на лечебните заведения и на образователните институции за решаване на тези проблеми“, заяви проф. Василев.

Като основен приоритет в своята работа той посочи реализирането на инвестиционни програми и проекти на територията на комплекса “Марица Изток", насочени към развитие на региона. "На дневен ред стои въпросът как ще се преструктурира този отрасъл, защото той е особено важен за област Стара Загора, но е от значение и за икономиката на цялата страна. В комплекса работят десетки хиляди хора и тяхната съдба трябва да бъде ясна“, каза новият областен управител. "Привличането на повече чуждестранни инвестиции и създаването на индустриални зони и около други селища в региона освен Стара Загора, ще е друг акцент в работата ми“, обясни проф. Василев.

Представянето на богатото културно-историческо наследство на региона на българския и на международните туристически пазари с иновативни и съвременни рекламни средства, също бе посочено сред приоритетите на областния управител.

В края на своето обръщение проф. Василев изказа благодарност на ПП "Продължаваме промяната“ и нейните коалиционни партньори за гласуваното доверие. Уверявам Ви, че ще направя всичко по силите си, за да изпълня задачите, които съм си поставил. Надявам се, че заедно с всички, които желаят положителната промяна в България да се случи, ще успеем“, каза той.