Спортист Своге постигна драматична победа срещу Енигма Фойерверк със 72:68. Баскетболистите на Емил Горанов стартираха по-добре мача и поведоха с 19:11 след десет минути игра. През втория период обаче ролите се размениха. Отборът на Георги Давидов постепенно започна да топи изоставането си и на почивката равенството бе възстановено – 35:35. Подемът в играта на столичния тим продължи и през второто полувреме, което той започна с 9 безответни точки и поведе за първи път в двубоя. Разликата в негова полза за кратко стана и двуцифрена, но в края на частта Спортист обърна за 56:55.

Драмата продължи и през заключителната четвърт, а след нови размени на водачеството, отборът от Своге взе предимство от няколко точки и успя да удържи преднината си до последно.

Мартин Раднев записа 21 точки и 7 борби за победителите. Симеон Ценов се отчете с 16 точки и 9 борби, Петър Загоров направи дабъл-дабъл от 15 точки и 10 борби, а Иван Ценов завърши с 13 точки. За Енигма Фойерверк над всички с 26 точки и 8 борби бе Васил Попов. Виктор Германов има 15 точки и 7 асистенции, а 12 точки добави Слав Георгиев.