Не мисля, че трябва да бъдем толкова чувствителни, когато някой говори за нас. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Стефан Янев по повод изявлението на МВнР на Руската федерация за изтегляне войските на Алианса от България и Румъния, предаде репортер на Агенция "Фокус“.



"Не искам българските граждани да остават с впечатлението, че нещо специално се е случило вчера, че някой е посочил с пръст България и е направил специално изявление. Този тип изявления се правят регулярно и не мисля, че трябва да бъдем толкова чувствителни, когато някой говори за нас“, заяви министърът на отбраната.

"По отношение на цялостната картина и това, което се говори в последните месеци, във връзка с напрежението по източната граница на НАТО, по-конкретно - отношенията Украйна – Руска федерация, действията на Министерството на обраната ще бъдат съобразени с българския национален интерес. Подготовката на военно присъствие на българска територия ще бъде направено, при необходимост и при взимане на политическо решение, с български въоръжени сили“, каза още Стефан Янев.