Верона стигна до обрат от 0:1 до 2:1 в домакинството си на Болоня от 23-ия кръг на Серия "А". Така възпитаниците на Игор Тудор прибавиха ценни три точки в актива си. Мачът ще се запомни и с красиви голове в двете врати.

Гостите поведоха в 14-ата минута, когато защитник на Верона не успя да играе с една балонна топка пред наказателното поле, Рикардо Орсолини само това и чакаше и от воле стреля към вратата и вкара страхотен гол за 0:1.

Верона обаче реагира и в 39-ата минута стигна до равенството с не по-малко красиво попадение. Дарко Лазович центрира отляво и Джанлука Капрари с пета засече кълбото зад голлинията, въпреки усилията на вратаря Лукаш Скорупски.

Домакините успяха да направят и пълен обрат малко преди края на мача. В 86-ата минута Адриен Тамезе Аутса копна топката към Никола Калинич, който отблизо с глава я прати във вратата за 2:1.

С тази победа Верона държи 9-ото място в таблицата с 33 точки. Болоня остава на 13-ата позиция с 27 точки в актива си.

Днес предстоят още три мача от този кръг. От 16:00 часа Дженоа приема Удинезе, от 19:00 лидерът Интер е домакин на Венеция, а в късния мач от 21:45 часа Лацио посреща четвъртия в класирането отбор на Аталанта.