Министрите оставиха народните представители да ги чакат до полунощ за парламентарен контрол, заявяват от ПП "Възраждане".

Това показва незачитане на Народното събрание, Конституцията и парламентаризма. След като управляващата коалиция гласува парламентарен контрол, в рамките на три часа напусна залата и остави опозицията сама. Единствената парламентарна група, която остана в пълен състав беше тази на Възраждане.

От управляващата коалиция присъстваха едва 11 човека с председателя и зам.председателя на Народното събрание. Уведомление за неотложни служебни ангажименти беше изпратено от финансовият министър Асен Василев и министърът на отбраната Стефан Янев. Бойко Рашков съобщи, че не може да се яви заради болест.



Министър Надежда Йорданова изобщо не сметна за необходимо да уведоми Народното събрание, че няма да присъства. Така управляващите, които гласуваха дневния ред, не го изпълниха, а председателят на Народното събрание се затрудни и се наложи да даде 10 минутна почивка, за да не закрие заседанието преждевременно.

Така парламентарното заседание приключи в 23:57 с около 25 народни представители в залата, от които само от ПГ на Възраждане присъстваха всички.