На 22 януари (събота) от 9:30 ч. министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер ще открие четвъртото издание на Тийноватор Уикенд на идеите, съобщиха от пресцентъра на министерството. Двудневното събитие се провежда в рамките на целогодишната програма за насърчаване на предприемачеството, бизнес мисленето и стартъп културата сред младежите в България - Тийноватор. Близо 400 ученици в десети и единадесети клас от 30 града ще работят в екипи по общо 70 стартъп идеи. Официалното откриване и награждаването ще се излъчват на живо във Facebook страницата на Teenovator - https://www.facebook.com/teenovatorbg

В началото на учебната 2021-2022 година се включиха близо три пъти повече ученици в сравнение с предходната година. Общо 60 ментори работят с тях на базата на седмични срещи, в които се усвояват умения за работа в екип, презентиране, дизайн мислене, развиване на бизнес модел и маркетинг стратегия, вземайки за пример опита на успешни световни и български компании.

Целта на събитието е да даде възможност на учениците да приложат и надградят уменията, които развиват в своите стартъп клубове от началото на учебната година - умения за работа в екип, презентиране и аргументиране на бизнес идея, иновативен подход в решаване на проблеми.

Проектът е фокусиран върху стимулиране на креативното мислене на учениците и върху развиване на предприемаческите им умения.