Национална асоциация на сляпо-глухите в България вече може да осъществи планираните ремонтни дейности на сградата си в Пловдив, благодарение на пловдивски депутати от "Продължаваме промяната“, съобщиха за Радио "Фокус"- Пловдив от организацията.

Едно телефонно обаждане с последици делова среща, протегната ръка за помощ и реализирано съдействие

На 04 ноември 2021 г., след предварителна уговорка, в сградата на Национална асоциация на сляпо-глухите в България (НАСГБ), за първи път ни гостуваха инж. Росен Костурков и Венцислава Любенова (сега народни представители в 47-то Народно събрание). Екипът на Национален център за рехабилитация на сляпо-глухи (НЦРСГ) и Централно управление (ЦУ) на НАСГБ, донякъде бяхме подготвени за срещата. Като казвам до някъде, имам в предвид, че гостите ни обсипаха с въпроси, отнасящи се до морална и социална подкрепа на сдружение "Национална асоциация на сляпо-глухите в България". Не предполагах, че всичко като въпроси и отговори от страна на асоциацията, ще е записано, а след това и че ще бъдат набелязани действия, от тяхна страна, в посока на истинска подкрепа. Последваха няколко телефонни запитвания относно необходимост от помощ за разрешаване на текущи трудности при осъществяване на планирани дейности. Разбира се, не пропуснахме предоставената ни възможност. Обърнахме се към инж. Костурков и г-жа Любенова за съдействие за набавяне на необходимата техническа документация, относно ремонтни дейности по сградата, в която се помещава ЦУ на НАСГБ и НЦРСГ "Хелън Келър", находяща се в гр. Пловдив, район "Източен", ул."Преспа" № 6.

Изключително изненадана останах, когато в телефонен разговор с инж. Костурков, бях поканена в Областна администрация - Пловдив на 29.12.2021 г., на делова среща с тогавашния областен управител Ангел Стоев, инж. Костурков и г-жа Любенова. Срещата протече в духа на партньорска подкрепа и съпричастност. В същия ден 29.12.2021 г., НАСГБ получи необходимата техническа и разрешителна документация за осъществяване на планираните ремонтни дейности.

Почувства се промяната и промяната продължава! Успех!

Оставаме с голяма благодарност и с надежда за още бъдещи контакти, в полза на хората със сляпо-глухота!